Skip to main content

Dalarna är förvisso det som får vårt hjärta att bulta men det finns fler vackra delar i Sverige. Ett exempel är Västra Götaland, Västmanland och Skåne.

Västra Götaland

Den mest västra delen av vårt land har en väldigt varierande natur med klippig skärgård i väst och vacker lövskog i öst. Den största staden Göteborg är även Sveriges näst största stad. Hela 17% av Sveriges befolkning bor i Västra Götaland. Andra städer i området är Lidköping, Stenungsund, Borås, Falköping, Skara, Skövde och många andra. Du kan läsa mer på vår systersajt vastgotadelen.se.

Västmanland

Detta är ett landskap som ligger mig speciellt varmt om hjärtat då jag vuxit upp på gränsen mellan Västmanland och Värmland. Här är malmbrytning något som pågått i många många år och här hittar man många kulturminnen att besöka. Ett favoritmål att besöka är bergslagen, där historiens vingslag aldrig försvinner. Läs mer på vår systersajt vastmanlandsdelen.se.

Skåne

Sveriges skafferi. Här produceras spannmål och mycket annat i matväg för att tillgodose Sveriges matbehov. 13% av befolkningen bor i Skåne som är ett mycket platt landskap med åkrar och böljande kullar. Här är det mycket vackert på somrarna men ganska kalt på vintrarna. Läser mer på vår systersajt skanedelen.se.