Skip to main content

Fördelar med att ha en ny dammsugare

All teknik runt oss utvecklas snabbt och de flesta som har råd är snabba med att köpa den senaste telefonen, TVn eller till och med bilen. Tyvärr glömmer många bort att lägga pengar på en ny dammsugare trots att fördelarna med en ny modell är flera. Nedan har vi listat de största fördelarna med att ha en ny och modern dammsugare. De senaste modellerna hittar du här: dammsugarebästitest.se  1. Man sparar tid

Dammsugare har som all annan hemelektronik utvecklats och blivit betydligt bättre än de var för bara några år sedan. En del av det är att det finns fler typer att välja på där robotdammsugare blivit väldigt populära tack vare att de nu blivit bra nog att faktiskt göra ett bra städjobb. Detsamma gäller skaftdammsugare som tidigare var väldigt limiterade på grund av batterierna, men i takt med att de blivit bättre har skaftdammsugare fått både mer kraft, körtid och kan nu ersätta en vanlig dammsugare. 

Då man dels kan välja en modell som passar bra efter dina behov, som har nya moderna motorer som suger bättre och mer tillbehör i form av olika munstycken designade för olika uppgifter så sparar man både tid och energi när man städar. 

  1. Bättre inomhusklimat

De nya modellerna är ofta utrustade med ordentliga filter som renar luften som går genom dammsugaren när man kör med den. Äldre modeller saknar ofta ordentliga filtersystem eller så har det blivit svårt att få tag i nya filter till gamla modeller. Idag kommer de flesta dammsugare med ett så kallat HEPA-filter som renar luften på mikropartiklar och allergener vilket är väldigt viktigt för allergiker.

  1. Nya modeller är mer energisnåla

Precis som det mesta idag så fokuserar dammsugarbranschen på miljön. Dessutom var det inte så länge sedan EU röstade igenom nya regler gällande hur många watt en dammsugare får ha som mest, det gäller vanliga dammsugare och modeller för industrin räknas inte under den lagen. Det har gjort att dammsugare blivit mer energisnåla trots att de städar bättre genom förbättrad design för bättre luftflöde och fler tillbehör som gör dammsugaren effektiv på olika underlag. Detta sparar såklart inte bara på miljön utan även på elräkningen.    

Det negativa med en ny dammsugare

Det finns egentligen bara en nedsida med att köpa en ny dammsugare och det är att man får betala för den och dammsugare är som bekant inte det roligaste inköpet man kan göra. Det är produkt som man bara kör med själv hemma och ingen annan ser att man har en ny och fräck modell. 

Slutsats 

För mig som skriver denna artikeln är det väldigt värdefullt att ha en ny dammsugare även om det inte är ett roligt inköp när man gör det. Väldigt få gillar att städa och jag är en av dem, så jag vill att det ska vara så effektivt som möjligt när jag gör det vilket det blir med en ny dammsugare.